Maşina ultimului împărat al Rusiei, scoasă la vânzare. Cum arată şi cât costă - GALERIE FOTO

Postat la 26 ianuarie 2018 229 afişări

Are o vârstă de 104 ani şi încă mai poate rula! Vorbim despre un Rolls-Royce Silver Ghost produs în anul 1914 şi care a fost scos la vânzare pe un portal de anunţuri auto din Rusia.

Mai interesant însă este că primul proprietar a fost ultimul împărat al Imperiului Rus, Nicolae al II-lea.

Şe ştie căl între anii 1905 şi 1926 au fost produse doar 8.416 astfel de maşini. Nicolae al II-lea şi-a primit Silver Ghost-ul său în anul 1911 şi este unic în lume pentru că a fost făcut la comandă. De construcţie s-a ocupat renumitul constructor din Marea Britanie, dar şi atelierul francez de caroserii Kellner et ses fils!

Rolls-Royce-ul cu tracţiune spate şi care cântăreşte 1.671 kg şi a primit denumirea datorită culorii caroseriei şi funcţionării foarte silenţioase a motorului.

Sub capotă se ascunde un motor de 7.4 litri pe benzină şi cu şase cilindri în linie, care produce 82 de CP. Cutia de viteze este una mecanică cu patru trepte. Suspensia faţă este pe resorturi, iar pe aceeaşi punte din faţă frânele sunt cu tamburi.

Dimensiunile îi sunt de: 5.200 x 1.760 x 1.500 x 3.442 mm (lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv). Nu şi în acest caz, dar printre dotările unei astfel de maşini cu cinci locuri pentru pasageri se poate găsi iluminare la interior pe bază de energie electrică şi chiar un telefon!

În prezent maşina se află în Germania, însă înainte de a ajunge acolo a avut o istorie interesantă. După moartea împăratului Nicolae al II-lea automobilul a fost cumpărat de un colecţionar şi transportat tocmai peste ocean, acolo unde şi l-a expus într-un cazinou propriu. În timp, Rolls-Royce-ul a ajuns în mâinile unul alt colecţionar, care l-a adus înapoi peste ocean şi l-a ascuns într-un buncăr din Germania. După moartea acestuia din urmă maşina valoroasă a fost considerată pierdută, dar numai până când buncărul în cauză nu a fost găsit.

Mai trebuie de remarcat faptul că o astfel de maşină care poate atinge peste 100 de km/h a avut şi Vladimir Ilici Lenin,scrie autoblog.md

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.