Masacrul din Gara Bartolomeu: 250 de eroi români omorâţi, mişeleşte, de către unguri şi germani. Au turnat o şosea peste cadavre

Postat la 05 martie 2021 1496 afişări

Masacrul din Gara Bartolomeu: 250 de eroi români omorâţi, mişeleşte, de către unguri şi germani. Au turnat o şosea peste cadavre

Una dintre nopţile negre ale trecutului românesc este cea din 10 octombrie 1916, atunci când 250 de soldaţi români, care rămăseseră fără muniţie, au fost ucişi cu rafale de mitralieră de către trupele germano-ungare.

Masacrul a avut loc în Gara Bartolomeu din Braşov, iar incidentul a fost pus pe seama Primului Război Mondial. Totul a început la 48 de ore după intrarea României în război, în vara lui 1916, când trupele române cuceresc Braşovul. Ulterior, Ghiţă Băiulescu este numit primar, relatează rumaniamilitary.ro.

Însă, la scurt timp, se dă o bătălie grea pentru păstrarea Braşovului. În noaptea de 7-8 octombrie, o companie şi jumătate din Regimentul 45, Vlaşca, reuşesc cu greu să facă faţă unor trupe inamice mult mai numeroase. Însă germanii îşi întăresc forţele.

Soldaţii români, ucişi mişeleşte de trupele germano-ungare

Astfel, în noaptea de 10 octombrie 1916, aproximativ 250 de oameni conduşi de căpitanul Sava Cristescu ajung pe aliniamentul căii ferate din Gara Bartolomeu. Însă nu mai au nicio apărare, pentru că au rămas fără muniţie.

Trupele nemţeşti află acest aspect şi realizează o strategie care, pusă în aplicare, duce la masacrarea celor 250 de soldaţi români. Pe o parte montează două mitraliere, pe cealaltă soldaţi nemţi sunt echipaţi cu grenade de mână.

Astfel, soldaţii români se trezesc în mijlocul unui adevărat masacru în timpul căruia au murit seceraţi în doar câteva minute.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trupe,
soldati,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.