Mark Esper: Orice incursiune a Turciei în nordul Siriei este „inacceptabilă”, o vom preveni

Postat la 06 august 2019 52 afişări

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că orice operaţiune turcă în nordul Siriei va fi „inacceptabilă”, iar Statele Unite vor preveni incursiunile unilaterale, întrucât tensiunile dintre Washington şi Ankara cresc, potrivit Reuters.

Mark Esper: Orice incursiune a Turciei în nordul Siriei este „inacceptabilă”, o vom preveni

"În mod cert credem că orice acţiune unilaterală a acestora (Turcia) ar fi inacceptabilă", a spus Esper reporterilor care călătoresc cu el în Japonia.

„Ceea ce vom face este să prevenim incursiunile unilaterale care ar afecta, din nou, aceste interese reciproce ... Statele Unite, Turcia şi FDS împărtăşesc în ceea ce priveşte nordul Siriei”, a adăugat Esper.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că Ankara va lansa o operaţiune militară în nordul Siriei, regiune controlată de forţele kurde.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.