Marile economii ale Europei dau semne de revenire: Inflaţia din Franţa coboară la 5%, cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 iulie 2023 35 afişări

Marile economii ale Europei dau semne de revenire: Inflaţia din Franţa coboară la 5%, cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni

Inflaţia din Franţa a încetinit până la cea mai mică rată anuală din ultimele 16 luni, în condiţiile în care scăderea preţurilor la energie a redus creşterea preţurilor de consum la 5% în iunie, de la 5,3% în luna precedentă, raportează Financial Times.

Cifra publicată de institutul naţional de statistică a fost în concordanţă cu previziunile economiştilor publicate într-un sondaj Reuters, oferind o oarecare uşurare înaintea publicării de luni a datelor privind preţurile pentru întreaga zonă euro.

Preţurile la energie în Franţa au scăzut cu 3,8% în ultimul an. Împreună cu o încetinire a inflaţiei alimentelor la 12,6% şi a celei a bunurilor manufacturate la 3,4%, acest lucru a ajutat la compensarea unei uşoare creşteri a inflaţiei serviciilor la 3,1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
inflatie,
franta,
scadere,
bunuri,
alimente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.