Marcel Boloş anunţă noi măsuri fiscale la nivel naţional! Ministrul Finanţelor vorbeşte despre alte tăieri în aparatul bugetar

Postat la 02 octombrie 2023 172 afişări

Marcel Boloş anunţă noi măsuri fiscale la nivel naţional! Ministrul Finanţelor vorbeşte despre alte tăieri în aparatul bugetar

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, anunţă că vor fi propuse şi alte măsuri fiscale în România deoarece va fi nevoie de tăieri dure de cheltuieli pentru a controla deficitul bugetar.

Oficialul a spus luni, 2 octombrie, că fără măsurile de austeritate, va fi greu să asigurăm stabilitatea ţării şi va fi nevoie să apelăm la tăieri dure de cheltuieli.

„Fără pachetul acesta de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar şi probabil va fi nevoie în curând de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 5,5% din PIB. Acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, adică acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi vin mai ales din zona ordonatorilor principali de credite.

În lipsa acestor măsuri, dar şi a faptului că nu avem intrate în vigoare măsurile fiscal-bugetare, toate acestea îngreunează procesul de control al deficitului bugetar”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, pentru Antena 3 CNN.

Ce măsuri poate lua Guvernul

Întrebat ce măsuri poate lua Executivul, Marcel Boloş a arătat că „este ca un rezultat al faptului că măsurile fiscal-bugetare sunt întârziate ca implementare”, ceea ce îngreunează procesul de control al deficitului bugetar. 

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
aparat,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.