Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privinţa înmormântării

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 februarie 2024 148 afişări

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea "secretă" în termen de 3 ore.

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privinţa înmormântării

Mama opozantului rus a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă a fiului ei, fără un adio public, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală unde a fost închis, a declarat vineri purtătoarea sa de cuvânt, conform CNN.

Afirmaţia vine la o săptămână după ce a fost anunţată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a preşedintelui american Joe Biden.

BBC anunţă că mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu o înmormântare "secretă" în termen de 3 ore. Dacă nu va fi de acord, acesta va fi înmormântat la închisoarea unde a murit în urmă cu o săptămână.

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră şi i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum şi unde să-şi îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligaţi să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morţii. Conform documentaţiei medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autorităţile să permită ca înmormântarea şi slujba de comemorare să se desfăşoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a declarat că acesta a fost ucis de autorităţile ruse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mama,
navalnîi,
ultimatum

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.