Mai sunt examenele necesare în învăţământul secolului 21? Ce spune un psiholog

Postat la 17 octombrie 2023 31 afişări

Mai sunt examenele necesare în învăţământul secolului 21? Ce spune un psiholog

Un profesor de la Universitatea din Maryland foloseşte un program care generează întrebări pentru examene. Tot mai mulţi profi cred că examenele orale personalizate sunt o alternativă la teste standard.

Pe măsură ce AI avansează, sistemul educaţional trebuie să găsească noi moduri de evaluare. Pe măsură ce chatbotii AI precum ChatGPT devin mai populari, mai mulţi profesori încep să se îngrijoreze că elevii sau studenţii le vor folosi pentru a copia la teme şi examene scrise.

Un profesor de la Universitatea din Maryland a început să utilizeze un software care generează întrebări de examen oral personalizate pentru fiecare student.

Software-ul elimină posibilitatea de copiere şi îi oblige pe studenţi să demonstreze oral că au înţeles materia. Alte universităţi au început să integreze tehnologia de recunoaştere vocală în evaluări pentru a detecta dacă studenţii citesc de pe un script.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
examene,
invatamant,
psiholog

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.