MAI: În 2016 s-a eliberat cel mai mare număr de paşapoarte din ultimii şase ani

Autor: Andreea Traicu Postat la 19 martie 2017 80 afişări

În anul 2016, la nivelul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au fost primite 1.186.199 cereri, în creştere cu 24% faţă de anul 2015 şi cu 42% faţă de anul 2010, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Tendinţa de creştere a numărului de solicitări se menţine şi în acest an, în lunile ianuarie şi februarie, fiind primite 221.359 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, faţă de 181.300 în aceeaşi perioadă a anului 2016.

"Pentru a putea răspunde volumului mare de solicitări înregistrate mai ales în sezonul estival al anului, la nivelul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi al serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au fost dispuse o serie de măsuri organizatorice, precum prelungirea timpului de lucru cu publicul şi introducerea unui program-pilot de programare online în municipiul Bucureşti (în două locaţii) şi în judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Timiş şi Vaslui. Menţionăm că prin intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 februarie, a fost eliminată plata taxei de 22 de lei pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi simple temporare, precum şi tariful suplimentar de 100 lei pentru eliberarea paşaportului simplu temporar", transmite MAI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAŞAPOARTE,
MAI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.