MAE: Românca dispărută de pe un feribot a fost găsită în Belgia. Urmează să fie repatriată miercuri

Autor: Catalina Mihai Postat la 24 decembrie 2014 3156 afişări

Ministerul de Externe informează că românca dată dispărută după ce s-a îmbarcat la bordul unei nave maritime a fost găsită în Belgia, ea urmând să fie repatriată, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ca urmare a alertării Ambasadelor României la Paris şi Bruxelles, marţi a fost identificată şi localizată pe teritoriul Belgiei românca a cărei dispariţie a fost semnalată după ce s-a îmbarcat la bordul navei maritime care făcea legătura între Dunkirk şi Ramsgate.

În prezent, femeia este "în siguranţă şi beneficiază permanent de sprijinul şi asistenţa misiunii diplomatice române din Belgia, inclusiv asigurarea de hrană şi cazare pe timp de noapte", precizează MAE.

Totodată, au fost declanşate procedurile de repatriere în regim de urgenţă, cazul fiind semnalat autorităţilor române din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asistării la sosirea în România, inclusiv din perspectiva asigurării asistenţei medicale de specialitate.

Conform MAE, repatrierea va avea loc, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri.

Femeia de cetăţenie română a fost semnalată ca fiind dispărută pe teritoriul Franţei, absenţa ei fiind raportată de pasagerii feribotului alături de care se îmbarcase pentru a traversa Canalul Mânecii dinspre Marea Britanie înspre Franţa.

Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul român al Afacerilor Externe a intervenit de urgenţă prin alertarea autorităţilor competente şi transmiterea de instrucţiuni clare către ambasadele în competenţa cărora s-a aflat sesizarea, în vederea identificării unor soluţii de localizare a persoanei dispărute. În operaţiunile ample de căutare au fost implicate toate resursele umane aflate la dispoziţia reţelei consulare din cadrul Ambasadei României la Paris şi Ambadei României la Bruxelles, inclusiv la nivelul ataşaţilor de interne din cadrul misiunilor diplomatice.

O pasageră româncă a unui feribot care a traversat Canalul Mânecii a dispărut în timpul cursei, autorităţile franceze mobilizând, fără rezultat, efective importante pentru căutarea tinerei pe mare, relata, marţi, site-ul postului France3.

Feribotul a efectuat, în cursul nopţii de luni spre marţi, o cursă între portul britanic Dover şi portul francez Dunkerque.

La sosirea feribotului companiei DFDS în Franţa, echipajul a constatat dispariţia unei românce de aproximativ 20 de ani.

Franţa a mobilizat numeroase nave şi elicoptere marţi dimineaţă în Canalul Mânecii, pentru căutarea tinerei dispărute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
ROMÂNCĂ,
BELGIA
/actualitate/mae-romanca-disparuta-de-pe-un-feribot-a-fost-gasita-in-belgia-urmeaza-sa-fie-repatriata-miercuri-13738099
13738099
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.