Macron nu crede că este vizat direct de investigaţiile privind practici din campania electorală

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 noiembrie 2022 18 afişări

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a părut să minimizeze, vineri, investigaţiile preliminare care vizează presupuse ilegalităţi comise de echipele sale de campanie în alegerile prezidenţiale desfăşurate în 2017 şi 2022.

Macron nu crede că este vizat direct de investigaţiile privind practici din campania electorală

Parchetul Naţional Financiar de la Paris a iniţiat în octombrie o informare judiciară privind suspiciuni de finanţare ilegală a campaniilor electorale ale lui Emmanuel Macron în 2017 şi 2022, au dezvăluit joi surse judiciare citate de publicaţia Le Parisien. Investigaţiile vizează legăturile lui Macron cu firma de consultanţă McKinsey, precum şi activităţi de favorizare ilegală, fiind coordonate de trei judecători de instrucţie.

Emmanuel Macron a afirmat vineri, în cursul unei deplasări la Dijon, că nu crede că el este vizat direct de anchete.

"Nu mă tem de nimic, eu cred că în centrul anchetei nu sunt eu. Am aflat şi eu din presă că sunt asociaţii şi deputaţi care au decis să sesizeze justiţia, este normal ca justiţia să îşi facă treaba, o face în mod liber şi va face lumină asupra acestui subiect", a declarat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
politică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.