Macron afirmă că Europa este pregătită pentru un conflict prelungit, dar cere consolidarea apărării

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 17 februarie 2023 68 afişări

Macron afirmă că Europa este pregătită pentru un conflict prelungit, dar cere consolidarea apărării

Europa este pregătită pentru un conflict militar prelungit între Rusia şi Ucraina, a afirmat vineri preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cerând însă investiţii pentru consolidarea apărării europene.

"În momentul de faţă, în mod clar, nu este ora dialogului. Ucraina trebuie ajutată pentru a forţa Rusia să ajungă la masa negocierilor. Dar acum nu este momentul", a afirmat Emmanuel Macron în discursul rostit vineri la Conferinţa pentru Securitate de la München, potrivit site-ului 20Minutes.fr şi revistei Focus.

"Noi suntem pregătiţi pentru un conflict prelungit în Ucraina. Spunând acest lucru, nu mi-l doresc. Dar, chiar dacă nu ne dorim, trebuie să fim credibili la nivel colectiv în capacitatea noastră de a rezista în acest efort", a susţinut preşedintele Franţei.

Liderul de la Paris a insistat pentru accelerarea sprijinului occidental pentru Ucraina. "Trebuie să intensificăm sprijinul", a subliniat Macron.

În acelaşi timp, Macron a pledat pentru consolidarea apărării Europei. "Dacă noi, europenii, vrem pacea, trebuie să investim din nou masiv în apărarea noastră, pentru a face faţă provocărilor", a argumentat Macron.

Preşedintele Franţei propune organizarea unei "conferinţe pe tema apărării aeriene a Europei", la care să participe numeroase state, inclusiv Germania, Italia şi Marea Britanie. Trebuie să abordăm subiectul la nivel industrial, dar şi din punct de vedere strategic şi, aş putea spune, la nivel strategic inclusiv prin componenta de disuasiune", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
ucraina,
rusia,
aparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.