M.Britanie avertizează că Rusia pregăteşte atacarea navelor pe Marea Neagră /Sunak: E "inacceptabil"

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 25 iulie 2023 34 afişări

M.Britanie avertizează că Rusia pregăteşte atacarea navelor pe Marea Neagră /Sunak: E "inacceptabil"

Rusia ar putea începe atacarea navelor civile de pe Marea Neagră care se îndreaptă spre porturi ucrainene, avertizează Guvernul britanic, iar premierul Rishi Sunak a catalogat drept "inacceptabile" tentativele Moscovei de blocare a tranzitului cerealelor ucrainene.

"Marea Britanie crede că Rusia ar putea escalada campania de distrugere a exporturile alimentare din Ucraina prin atacarea navelor civile în Marea Neagră. Vom evidenţia acest comportament inconştient în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Rusia ar trebui să înceteze ţinerea ostatice a resurselor alimentare mondiale şi ar trebui să revină în Acordul cerealelor", a declarat marţi James Cleverly, ministrul britanic de Externe.

Rusia a anunţat săptămâna trecută, în contextul suspendării participării la Acordul cerealelor, că va considera ţinte legitime navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina. În replică, Administraţia de la Kiev a avertizat că va considera suspecte vasele comerciale de pe Marea Neagră care se îndreaptă spre porturi din Rusia.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a catalogat drept "inacceptabile" ameninţările Rusiei. "Am vorbit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-am transmis clar că orice tentativă a Rusiei de a bloca transporturile de cereale din Ucraina este total inacceptabilă. Trebuie să continuăm să fim alături de Ucraina", a declarat Rishi Sunak, într-un mesaj postat pe Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
m.britanie,
rusia,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.