Lupte pentru putere în Rusia. Armata rusă a bombardat trupele de mercenari ruşi Wagner. Prigojin ameninţă cu răzbunarea / Putin este la curent: se iau toate măsurile necesare

Autor: Florin Jipa Postat la 23 iunie 2023 160 afişări

Evgheni Prigojin a declarat vineri că armata rusă a bombardat intenţionat o tabără a mercenarilor Wagner din Ucraina, conform unei postări pe o reţea de socializare, notează monitorulapararii.ro.

Şeful mercenarilor Wagner a precizat că rachetele au venit din spatele frontului, iar pierderile sunt uriaşe, potrivit www.monitorulapararii.ro.

Evgheni Prigojin a anunţat începutul „eliminării răului”, referindu-se la conducerea militară a ţării. El a cerut ca nimeni să nu interfereze cu activitatea de luptă a mercenarilor Wagner, iar cei care se vor opune vor fi distruşi. După „restaurarea justiţiei", luptătorii Wagner, potrivit lui Prigojin, se vor întoarce pe front. În trecut, mercenarii Wagner au mai capturat un locotenent-colonel rus, comandant de brigadă la Bahmut, pe care l-au acuzat că încerca să-i elimine pe mercenari.

În ultimele zile, Evgheni Prigojin a criticat conducerea armatei ruse şi a acuzat Ministerul rus al Apărării că a inventat pretexte false pentru a-l păcăli pe Vladimir Putin să invadeze Ucraina şi a afirmat că Moscova ar fi putut evita complet războiul.

"Nu este o lovitură de stat. Este un marş al justiţiei. Acţiunile noastre nu îi împiedică deloc pe soldaţii ruşi obişnuiţi", a declarat Prigojin în urma speculaţiilor online cu privire la comentariile sale anterioare, potrivit cărora ar fi anunţat de facto o revoltă armată împotriva armatei ruse.

Ministerul rus al Apărării, însă, a transmis că „toate informaţiile care vin dinspre Prigojin despre aşa-zisul atac al armatei ruse asupra mercenarilor Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare.”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin era la curent cu "situaţia în desfăşurare" din jurul lui Prigojin şi că se iau "toate măsurile necesare".

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prigojin,
wagner,
armata,
rusia,
bombardamente,
trupe,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.