Lupta nevăzută dintre McDonald's şi KFC în România. Cifra care arată cât de dură e bătălia pentru profit

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 09 iulie 2014 1307 afişări

Lupta nevăzută dintre McDonald's şi KFC în România. Cifra care arată cât de dură e bătălia pentru profit

Cu vânzări la jumătate faţă de concurentul McDonald's, KFC a obţinut acelaşi profit, arată datele celor două companii publicate de ministerul de finanţe.

Conform rezultatelor financiare ale anului 2013, McDonald's România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 414 milioane de lei şi un profit net de 12,86 milioane de lei. Pentru aceeaşi perioadă, principalul concurent al McDonald's, lanţul de restaurante KFC a înregistrat un nou an de creştere din punct de vedere financiar. Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 213 milioane de lei şi un profit net de 12,66 milioane de lei.

Astfel, chiar dacă profitul McDonald's s-a triplat faţă de anul 2012, KFC a reuşit să obţină un profit similar la o cifră de afaceri cu aproape 50% mai mică. Rezultatele cumulate ale celor două companii arată că românii au consumat, zilnic, produse fast-food în valoare de 1,7 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lupta-nevazuta-dintre-mcdonald-s-si-kfc-in-romania-cifra-care-arata-cat-de-dura-e-batalia-pentru-profit-12913516
12913516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.