Lista celor care au de recuperat bani de la Vivre Deco

Autor: Tibi Oprea Postat la 14 iunie 2023 83 afişări

Lista celor care au de recuperat bani de la Vivre Deco

Administratorul judiciar al Vivre Deco, retailer online de mobilă şi decoraţiuni care a intrat în insolvenţă pe 6 mrtie la propria cerere, a publicat la dosar pe 9 iunie tabelul preliminar al creanţelor, masa credală acceptată din prima fiind de 93,7 mil. lei.

♦ Altex ar fi preşedintele comitetului creditorilor ♦ Printre creditori se numără şi Finanţele din Croaţia şi Slovenia (4,5%).

Administratorul judiciar al Vivre Deco, retailer online de mobilă şi decoraţiuni care a intrat în insolvenţă pe 6 mrtie la propria cerere, a publicat la dosar pe 9 iunie tabelul preliminar al creanţelor, masa credală acceptată din prima fiind de 93,7 mil. lei.

Printre creditorii cu cele mai mari sume de recuperat se numără Altex România (22,4 mil. lei), Alpha Bank România (14,5 mil. lei), acţionarul majoritar Neogen (7 mil. lei) sau Finanţele din Croaţia şi Slovenia (4,2 mil. lei). Consorţiul format din Infinexa Restructuring SPRL şi Continuum SPRL a publicat lista celor care au bani de recuperat de la Vivre cu o întârziere de cinci zile faţă de termenul prelungit stabilit de instanţă. Următorul termen de judecată în dosarul de insolvenţă este pe 16 noiembrie 2023. Potrivit informaţiilor ZF, miercuri a avut loc adunarea creditorilor, iar Altex, Alpha Bank şi ANAF au fost numiţi în comitetul creditorilor, Altex fiind preşedinte al acestuia.

Astfel, cea mai mare creanţă cu drept de vot din creanţa acceptată este în partea Altex Romania SRL, care a preluat-o de la Banca Transilvania, respectiv 22,4 mil. lei. Suma reprezintă circa 23,9% din totalul masei credale şi face parte din grupa 1 a creanţelor – beneficiare de clauze de preferinţă.

Retailerul electro-IT intenţionează să investească în companie şi să contribuie la redresarea business-ului pentru a ajuta la ieşirea din insolvenţă.

Mai sunt grupa 2, cea a creanţelor salariale, cu un total de 141.400 de lei (0,15% din total) şi grupa 3, cea a creanţelor bugetare, cu un total de 8 mil. lei (8,6%). Din rândul creanţelor bugetare, cele mai mare sume de recuperat le au Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (2,4 mil. lei), Ministerul de Finanţe al Republicii Croaţia (3,3 mil. lei) şi Administraţia Financiară a Republicii Slovenia (974.300 lei), ultimele două reprezentând 4,5% din total.

În ceea ce priveşte grupa 4, cea a creanţelor chirografare, adică obligatarii care au de recuperat 56,1 mil. lei (59,9%), unele dintre cele mai mari sume sunt în partea Alpha Bank Romania (14,5 mil. lei, adică 15,5% din total), preşedintele Patria Bank Dragoş-Horia Manda (1,3 mil. lei) sau Technologies by Vivre (1,9 mil. lei). În cele din urmă, grupa 5, cea a creanţelor subordonate, cu un total de 7 mil. lei (7,5%), este reprezentată de Neogen SA, fondul lui Călin Fusu, CEO şi acţionar majoritar al Vivre.

La finele anului 2022, grupul raporta o pierdere de 34,4 mil. lei. Datoriile curente (67,6 mil. lei) erau mai mari decât activele curente cu 59,3 mil. lei, iar datoriile totale (119,4 mil. lei) erau mai mari decât activele totale cu 92,2 mil. lei. Contextul de finanţare nu a fost favorabil pentru Vivre din cauza dobânzilor în creştere, astfel că singura sursă de finanţare de anul trecut a fost din partea acţionarului majoritar Neogen, fond condus de Călin Fusu (13 mil. lei).

Obligaţiunile Vivre (VIV26E, VIV25E) au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în noiembrie anul trecut şi au revenit la tranzacţionare în martie 2023. Emisiunea VIV25E se tranzacţionează la 7,9% din valoarea ei nominală, în timp ce titlurile VIV26E se tranzacţionează la 8,9% din valoarea nominală, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.