Liderii zonei euro marchează 10 ani de la introducerea monedei prin apeluri la austeritate. Care va fi viitorul monedei unice?

Postat la 02 ianuarie 2012 13 afişări

Liderii din zona euro au marcat aniversarea a zece ani de la introducerea euro, cea mai amplă preschimbare de monedă din toate timpurile, prin recomandări de austeritate aderesate statelor membre, astfel încât uniunea monetară să reuşească să depăşească criza datoriilor suverane.

Ministrul de Finanţe german, Wolfgang Schaeuble, a numit euro "o clară poveste de succes" şi a promis că zona euro va rămâne stabilă, dar a cerut statelor vulnerabile să urmeze un curs de austeritate în acest an, să ia măsuri pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea şi pentru a redobândi încrederea pieţelor financiare. "Nu este o criză a euro. Este o criză de datoriilor în unele state din zona euro", a spus Schaeuble într-un interviu publicat luni de Bild. Criza care a început în Grecia în urmă cu doi ani a forţat între timp Irlanda şi Portugalia să ceară ajutor financiar şi ameninţă eforturile Italiei, a treia mare eonomie a zonei euro, de a împrumuta 450 de miliarde de euro în acest an pentru rostogolirea datoriilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
moneda unica,
austeritate,
viitor,
lideri
/actualitate/liderii-zonei-euro-marcheaza-10-ani-de-la-introducerea-monedei-prin-apeluri-la-austeritate-care-va-fi-viitorul-monedei-unice-9119594
9119594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.