Legea care afectează toţi şoferii din România. Cine nu respectă regulile trebuie să dea din nou examenul pentru permis

Postat la 06 decembrie 2016 25273 afişări

Legea care afectează toţi şoferii din România. Cine nu respectă regulile trebuie să dea din nou examenul pentru permis

O nouă lege îi pune pe gânduri pe şoferii din România. Orice posesor de permis de conducere care încalcă regulile Noului Cod Rutier va fi obligat să redea examenul scris pentru a-şi putea recupera carnetul.

În plus, persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Mai mult decât atât, noua prevedere vine ca urmare a faptului că mulţi şoferi din România şi-au cumpărat carnetul de şofer.

Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. Regulile se aplică în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an şi au fost sancţionate, scrie jurnalmm.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.