Lanţul ROMÂNESC de RESTAURANTE care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s. Au deschis până acum 33 de unităţi

Autor: Ioana Matei Postat la 18 septembrie 2017 10068 afişări

Lanţul ROMÂNESC de RESTAURANTE care se  luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s. Au deschis până acum 33 de unităţi

Lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan s-a extins cu un nou restaurant în Bacău, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Restaurantul a fost deschis în urma unei investiţii de 90.000 de euro şi este a 13-a unitate proprie şi a 33-a din cadrul reţelei naţionale.

Potrivit reprezentanţilor Spartan, în primul weekend de funcţionare, unitatea Spartan din Bacău a înregistrat circa 2.000 de clienţi.

Restaurantul ocupă o suprafaţă de 100 de metri pătraţi în cadrul centrului comercial Arena Mall şi are 17 angajaţi. Restaurantul din Bacău se adaugă celorlalte douăsprezece deschise în Suceava, Focşani, Piatra Neamţ, Botoşani, Târgu Jiu, Turnu Severin, Braşov, Constanţa, Iaşi, Brăila, Piteşti. În prezent, reţeaua Spartan numără 33 de restaurante, proprii şi francizate, şi este pe locul al IV-lea în topul celor mai extinse reţele la nivel naţional.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deţine şi platforma www.francizelacheie.ro. Lanţul de restaurante a fost fondat în 2012 de antreprenorul român Ştefan Mandachi şi numără 33 de restaurante, dintre care 13 sunt restaurante proprii şi alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală şi în 20 de oraşe din ţară: Suceava, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani,Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamţ, Constanţa şi Bacău.

Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii şi restaurante francizate) în 2016 este de 14 milioane de euro. În cele 13 restaurante deţinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajaţe peste 260 de persoane, iar în total, în toate cele 33 de unităţi lucrează peste 700 de oameni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.