Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului deţine proprietăţi unice în intreaga Europă - GALERIE FOTO

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 iunie 2021 14751 afişări

Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului deţine proprietăţi unice în intreaga Europă - GALERIE FOTO

Lacul Ursu din Sovata, judeţul Mureş, cel mai mare lac sărat helioterm din Europa, se redeschide vineri pentru noul sezon de scăldat. 

 

„Din 25 iunie, se deschide ştrandul Lacul Ursu pentru sezonul de vară 2021. După mai bine de 500 de zile de pandemie şi restricţii, vino să te simţi liber la Sovata”, au transmis marţi administratorii, printr-un comunicat.

Apa lacului are o temperatură perfectă: 28 de grade Celsius la suprafaţă şi 39 la o adâncime de 1,5 metri.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte, fără nici o îndoială, data exactă la care s-a format! Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prăbuşire de teren, creându-se astfel o formaţiune geologică, de natură carsto-salină.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sovata,
lacul ursu,
redeschide

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.