La o săptămână de la prăbuşirea gigantului Thomas Cook, un fost mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est intră în FALIMENT

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 octombrie 2019 15741 afişări

La o săptămână de la prăbuşirea gigantului Thomas Cook, un fost mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est intră în FALIMENT

Adria Airways, fostul operator naţional din Slovenia, începe procedura de faliment la doar o săptămână după prăbuşirea gigantului Thomas Cook, potrivit Deutsche Welle.

Adria a fost achiziţionată de fondul german de investiţii 4K în 2016.

„Adria Airways a depus luni la un tribunal din Kranj cererea de a demara procedura de faliment”, citând „o lipsă de lichiditate”.

Agenţia pentru Aviaţie Civilă din Slovenia a anunţat că a retras licenţa operatorului şi că toate avioanele acestuia sunt blocate la sol.

Anunţul vine la doar câteva ore după ce Zdravko Pocivalsek, ministrul Economiei din Slovenia, a anunţat că aceasta ar fi singura cale posibilă pentru operator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
slovenia,
prabusire,
companie,
intrare,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.