Konica Minolta Cehia preia Webcom

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 iulie 2015 63 afişări

Konica Minolta Cehia anunţă achiziţia Webcom, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii CRM şi sisteme de informare ERP pe platforma Microsoft Dynamics din Europa Centrala şi de Est.

Tranzacţia face parte din strategia Konica Minolta de  dezvoltare a expertizei IT în Europa Centrală şi de Est, fiind cea mai mare investiţie realizată de subsidiara din Cehia în extinderea serviciilor IT. Achiziţia se va finaliza după aprobarea Oficiului pentru Protecţia Concurenţei şi va intra în vigoare la sfârşitul lunii iulie.

Societatea pe acţiuni Webcom este operaţională în Cehia din 1998 şi a atins o cifră de afaceri de aproape 350 de milioane coroane ceheşti în 2014 (aproximativ 12,7 milioane de euro). Compania are 140 de angajaţi şi este unul dintre cei mai mari parteneri Microsoft în domeniul sistemelor informatice complexe pentru managementul companiilor şi întreprinderilor din Cehia. Konica Minolta va prelua toate activităţile comerciale Webcom şi angajaţii companiei, integrând serviciile furnizate în portofoliul propriu de produse şi servicii. Webcom va continua să îşi desfăşoare activitatea separat, sub marca proprie, şi îşi va păstra conducerea actuală, directorul executiv Stanislav Hlobilek devenind membru al echipei de management Konica Minolta Cehia.

Tomáš Bednář, managing director al Konica Minolta Business Solutions Cehia declară: “Această achiziţie susţine strategia noastră globală de a ne transforma într-un adevărat furnizor de servicii IT. Nu intenţionăm să intervenim în operaţiunile sau în structura Webcom. Dimpotrivă, dorim să îî oferim oportunităţi de creştere pe pieţele străine în care Konica Minolta desfăşoară deja afaceri. Parteneriatul nostru se va concentra pe dezvoltarea de noi servicii şi configurarea abordării noastre comune pentru clienţii.”

Pentru a-şi consolida poziţia în domeniul serviciilor IT în Europa, Konica Minolta a realizat achiziţii similare în ultimii ani în ţări precum Germania (Raber + Märcker GmbH, acum Konica Minolta IT Solutions GmbH) şi Franţa (Serians SAS). Astfel, obiectivul Konica Minolta este să creeze treptat o reţea de colaborare la nivel european între companiile IT din grup.

Stanislav Hlobilek, director executiv al Webcom spune: “Integrarea în grupul Konica Minolta va contribui semnificativ la evoluţia brandului Webcom. Astfel, vom continua să dezvoltăm noi soluţii pe platforma Microsoft SharePoint şi vom colabora pentru integrarea produselor Webcom în aplicaţiile software Konica Minolta din domeniul digitalizării şi gestionării documentelor, cu obiectivul de a ne consolida poziţia în regiunea Europei Centrale şi de Est.”

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. 

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 24 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Compania distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă servicii optimizate de printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/konica-minolta-cehia-preia-webcom-14550498
14550498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.