Kobe Bryant pare să câştige mai mulţi bani ca niciodată, chiar dacă a murit acum 3 ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 iulie 2023 39 afişări

Kobe Bryant pare să câştige mai mulţi bani ca niciodată, chiar dacă a murit acum 3 ani. O investiţie în băutura Body Armor a adus familiei sale un plus de 400 de milioane de dolari.

Kobe Bryant pare să câştige mai mulţi bani ca niciodată, chiar dacă a murit acum 3 ani

Când Kobe Bryant s-a retras în 2016, era unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din istoria NBA, aducând încasări de peste 320 de milioane de dolari. Însă aceasta a fost doar una dintre sursele sale de venit. Bryant a mai câştigat sute de milioane de euro din sponsorizări şi investiţii inteligente. Aproape de finalul carierei de jucător, el încasa 25-30 de milioane de dolari pe an din sponsorizări, scrie Insider.

Potrivit Forbes, Bryant avea o avere netă de aproximativ 600 de milioane de dolari în momentul morţii sale, fiind devansat doar de Michael Jordan şi Tiger Woods. Şi la trei ani după ce Bryant a murit într-un accident de elicopter, veniturile sale din sponsorizări ar putea fi mai mari ca niciodată.

La începutul acestei luni, 2K Games a anunţat că Bryant va fi atletul de pe copertă pentru ediţia cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a francizei de jocuri video NBA, extrem de populară.

Dar cei mai mulţi bani pentru familia Bryant provin de la un alt vechi partener de afaceri, Nike.

Înainte de moartea sa, Bryant plănuia să părăsească Nike la expirarea contractului în 2021 şi să înceapă o nouă linie independentă de pantofi "Mamba" - un nume preluat de la porecla sa "Black Mamba". După moartea sa, soţia lui Kobe, Vanessa Bryant, a lăsat contractul să expire. Cu toate acestea, cele două părţi sunt din nou împreună: Nike a anunţat recent o relansare a pantofilor cu semnătura lui Bryant, cu "planuri majore" de creştere a mărcii.

Detaliile înţelegerii dintre Nike şi averea lui Kobe nu sunt cunoscute, însă, având în vedere că pantofii lui Kobe sunt încă extrem de populari în rândul jucătorilor din NBA, WNBA şi al colecţionarilor de adidaşi (unele modele Kobe se vând acum cu mii de dolari), se presupune că valorează mult mai mult decât cele 10 milioane de dolari pe an pe care Nike îi plătea lui Kobe în timpul carierei sale.

Şi nimic din toate acestea nu include plata de aproximativ 400 de milioane de dolari pe care familia lui Bryant a primit-o atunci când Coca-Cola a finalizat achiziţia Body Armor. Kobe a făcut o investiţie de 6 milioane de dolari în marca de băuturi sportive în 2013, iar Coca-Cola a plătit în cele din urmă 5,6 miliarde de dolari pentru companie în 2021.

Vanessa a păzit cu grijă moştenirea lui Kobe, iar puterea sa de vânzare va continua probabil să crească.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kobe bryant,
câştig,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.