Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles la summit-ul UE-Turcia. La reuniune se va discuta problema migraţiei

Autor: Departamentul Politic Postat la 29 noiembrie 2015 54 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis participă duminică la summitul UE-Turcia, la Bruxelles, reuniune în care vor a fi abordate aspecte legate de migraţie, dar şi teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la UE, precum şi procesul de liberalizare a regimului de vize.

"Summitul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relaţiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeană şi Turcia. Vor fi dezbătute cu prioritate aspecte legate de domeniul migraţiei, unde Turcia joacă un rol foarte important în controlul fluxurilor migratorii către Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la Uniunea Europeană, precum şi procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetăţenii turci", informează Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, luni, şeful statului va participa, la Paris, la deschiderea Conferinţei Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, unde vor fi prezenţi şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

Potrivit sursei citate, miza principală a conferinţei, care se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internaţional ar urma să includă un set de reguli obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
SUMMIT,
UE
/actualitate/klaus-iohannis-prezent-la-bruxelles-la-summit-ul-ue-turcia-la-reuniune-se-va-discuta-problema-migratiei-14903226
14903226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.