Kelemen Hunor, despre excluderea UDMR de la conducerea ANRE: A fost un semnal prost, greu de digerat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 aprilie 2023 33 afişări

Kelemen Hunor, despre excluderea UDMR de la conducerea ANRE: A fost un semnal prost, greu de digerat

Faptul că Nagy Bege Zoltan nu a mai fost numit vicepreşedinte al ANRE a fost „un semnal prost, greu de digerat”, spune liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

„Să vedem dacă se va respecta (protocolul coaliţiei - n.r.), vom vedea. Nu sunt eu clarvăzător. Până la urmă, înţelegerile în această coaliţie, hai să spunem că cele mai importante aspecte din înţelegerile scrise, semnate au fost respectate. Nu are ANRE... Din păcate nu a fost o înţelegere scrisă. A fost un gentelmen's agreement, când s-a prelungit mandatul, dar nu a fost o înţelegere scrisă. E un semnal prost, nu trebuia să se întâmple, fiindcă dincolo de aspectul politic, e şi acel aspect profesional”, spune Kelemen Hunor.

El spune despre Nagy Bege Zoltan că este un specialist, „un om care a dus greul în această perioadă, inclusiv în comunicare”.

„E un specialist. A lucrat la ANRE şi înainte. Eu cred că ar fi avut loc în conducerea ANRE. Da, a fost un lucru greu de digera”, adaugă liderul UDMR.

Întrebat dacă UDMR ia în calcul retragerea de la guvernare, Kelemen Hunor spune că nu se pune această problemă.

Parlamentul a votat, miercuri, noua conducere ANRE. George Niculescu, propus de PNL, este noul preşedinte Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, iar Gabriel Andronache, propus de PSD, este vicepreşedinte. UDMR a lipsit de la şedinţa de plen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
anre,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.