Kelemen Hunor: Aşteptăm invitaţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis la consultări. Poate fi un guvern minoritar sau de tehnocraţi

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean Postat la 04 noiembrie 2015 60 afişări

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace partidele la consultări pentru formarea cât mai rapidă a unui nou guvern, precizând că cele mai bune soluţii ar fi un guvern minoritar al opoziţiei sau un guvern de tehnocraţi.

Liderul UDMR a precizat că nu crede că actuala coaliţie de guvernare mai poate forma guvernul, pentru că aceasta nu ar fi o soluţie bună pentru societate. În opinia sa, variantele sunt un guvern minoritar al actualei opoziţii sau un guvern de tehnocraţi, nefiind exclusă nici declanşarea alegerilor anticipate.

"Eu cred că important este să fie consultări cât mai repede. Aşteptăm invitaţie din partea preşedintelui", a spus liderul UDMR.

Kelemen a afirmat că se poate ajunge şi la a patra variantă, respectiv dizolvarea Parlamentului dacă nu se va ajunge la o majoritate.

"Se poate discuta despre un guvern minoritar al actualei opoziţii sau un guvern de tehnocraţi care să pregătească alegerile, se poate ajunge la dizolvarea Parlamentului, dar nu vreau să fac speculaţii înainte de consultările de la Cotroceni, important e să avem un nou Executiv în funcţie cât mai repede", a afirmat Kelemen, adăugând că singura variantă pe care nu ar susţine-o UDMR este continuarea actualei coaliţii cu un alt premier.

Întrebat dacă UDMR ar vrea să fie la guvernare, Kelemen a răspuns: "Nu este un scop pentru noi", spunând, totodată, că nici nu exclude această variantă.

De asemenea, în opinia liderului UDMR criza din ultima perioadă putea fi gestionată altfel, însă demisia lui Victor Ponta "a venit la momentul potrivit, în situaţia creată de greşelile din ultimele două-trei săptămâni, când era clar că nu are cum să meargă mai departe".

Întrebat dacă UDMR a fost contactată de PSD sau de PNL, Kelemen a răspuns: "În ultima oră nu". De asemenea, întrebat cărei chemări ar răspunde mai repede, liderul UDMR a spus: "Suntem în opoziţie".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDMR,
REACŢIE,
GUVERN
/actualitate/kelemen-hunor-asteptam-invitatie-din-partea-presedintelui-klaus-iohannis-la-consultari-poate-fi-un-guvern-minoritar-sau-de-tehnocrati-14873547
14873547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.