Jocurile video intră în programa şcolară: elevii vor juca Counter-Strike, Dota 2 sau League of Legends

Postat la 13 august 2015 4019 afişări

Jocurile video intră în programa şcolară: elevii vor juca Counter-Strike, Dota 2 sau League of Legends

Sporturile electronice (esports) vor figura în programa şcolară a trei licee din Suedia. Elevii vor putea învăţa şi practica jocuri precum Counter-Strike, Dota 2, League of Legends, scrie publicaţia suedeză Aaftonbladet.

 

Liceele din Karlstad, Ovanåker şi Stockholm vor avea săli dotate corespunzător, unde elevii vor deprinde deopotrivă noţiuni teoretice şi practice despre jocurile video asimilate sporturilor electronice. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea de a forma echipe şcolare cu care să participe la turnee internaţionale de sport electronic.

 

În cadrul orelor de esports din Suedia, jucători, comentatori şi analişti celebri ai sporturilor electronice vor fi invitaţi să susţină cursuri şi seminarii, iar printre examenele finale se numără organizarea de către liceeni a unui turneu important de esports.

 

„Şcolile trebuie ofere elevilor o mai bună educaţie în privinţa societăţii contemporane, iar acest program reprezintă un pas important în această direcţie. Au existat unele reproşuri şi îndoieli pentru că le permitem elevilor să se joace la calculator în timpul orelor de curs, dar vrem să desfiinţăm prejudecata că acesta ar fi un lucru rău.”, a declarat publicaţiei , Ibrahim Khalifa, directorul Consiliului de Educaţie şi Forţă de Muncă din Sigtuna, Stockholm.

 

În 2015, sporturile electronice (esports) au adunat 205 milioane de fani la nivel mondial, iar valoarea pieţei internaţionale a atins cifra de 612 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de compania americană de cercetare din domeniu, SuperData Research.

 

Sportul electronic a devenit un fenomen şi pe plan local, România  fiind este gazda unor competiţii internaţionale precum DreamHack Bucharest.

 

„Pasiunea liceenilor români pentru sporturile electronice este imensă. La Cupa Liceelor League of Legends, organizată de PGL, s-au înscris peste 1500 de elevi din toată ţara. În acest moment parcurgem procedura tehnică de recunoaştere a sportului electronic ca ramură sportivă în România şi sperăm ca demersul Suediei să fie un bun exemplu în acest sens. ”, a declarat Silviu Stroie, preşedinte PGL şi vicepreşedintele International eSports Federation (IeSF).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jocurile-video-intra-in-programa-scolara-elevii-vor-juca-counter-strike-dota-2-sau-league-of-legends-14673322
14673322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.