JO de la Soci costă cât ultimele 13 Olimpiade la un loc

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 ianuarie 2014 163 afişări

Deşi în cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci se vor desfăşura doar o treime din numărul evenimentelor ce au avut loc în timpul ediţiei de vară, cheltuielile estimate la 51 miliarde dolari fac din ediţia 2014 cea mai scumpă Olimpiadă din istorie.

JO de la Soci costă cât ultimele 13 Olimpiade la un loc

Fiecare eveniment din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci va costa peste 500 milioane dolari, de aproape patru ori mai mult decât în cazul ediţiei de acum şase ani, de la Beijing. Bugetul iniţial a fost de 12 miliarde dolari, iar creşterile exagerate ale costurilor au fost puse pe seama corupţiei şi a risipei, notează qz.com. Suma totală cheltuită este mai mare decăt costurile combinate ale ultimelor treisprezece Jocuri Olimpice.

O analiză derulată de Bent Flyvbjerg şi Allison Stewart, din cadrul Oxford, a arătat că la toate Jocurile Olimpice din 1960 şi până în prezent organizatorii au estimat un buget iniţial care a fost depăşit. În medie, evenimentele au costat de trei ori mai mult decât anticipaseră organizatorii.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc la Soci în perioada 7-23 februarie 2014. Învăluit într-o aură de nesiguranţă, evenimentul va fi boicotat de o serie impresionantă de sportivi care protestează astfel împotriva unor legi de la Kremlin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jo-de-la-soci-costa-cat-ultimele-13-olimpiade-la-un-loc-11993442
11993442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.