Comisar UE: Pescuitul ilegal în Marea Neagră este o problemă. Copiii noştri ar putea rămâne fără peşte

Postat la 30 ianuarie 2014 46 afişări

Pescuitul ilegal reprezintă în continuare o problemă în Marea Neagră, a declarat, joi, comisarul european pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, Maria Damanaki, care le-a comunicat statelor riverane că regiunea duce lipsă de strategii, idei noi şi investiţii.

Comisar UE: Pescuitul ilegal în Marea Neagră este o problemă. Copiii noştri ar putea rămâne fără peşte

 Oficialul european a punctat importanţa şi "potenţialul uriaş" al Mării Negre, dar a declarat că există încă probleme, precum pescuitul ilegal şi starea mediului marin.

"Situaţia mediului marin este departe de a fi ideală, şi spun asta într- un mod delicat. Infrastructura de transport este încă slabă, de exemplu nu putem traversa uşor Marea Neagră pentru a putea avea turism pe coaste sau pentru a desfăşura alte activităţi economice", a declarat Maria Damanaki, la conferinţa "Dezvoltarea durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine şi maritime", organizată la Bucureşti de MAE şi CE.

Comisarul a mai adăugat că o provocare importantă pentru statele riverane rămâne "stoparea pescuitului ilegal". În acest sens, ea a făcut apel la îmbunătăţirea stocurilor de peşte din Marea Neagră. "Dacă vom continua în acest mod, nu va mai exista peşte în Marea Neagră pentru copiii noştri", a avertizat comisarul grec.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisar-ue-pescuitul-ilegal-in-marea-neagra-este-o-problema-copiii-nostri-ar-putea-ramane-fara-peste-11992736
11992736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.