Istoria electricităţii pe pereţii unui post de transformare

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 septembrie 2013 317 afişări

Graham Bell, Thomas Edison, Guglielmo Marconi şi Nicola Tesla, personalităţi importante pentru dezvoltarea electricităţii, au fost omagiate de Enel prin picturi realizate pe un post de transformare din Bucureşti.

Artistul Mihai Comănescu, cunoscut sub numele de Boeme, care a reprodus pe cei patru pereţi ai instalaţiei amplasate sub podul Pipera figurile celor patru în concepte adecvate. Acţiunea face parte din proiectul City of Energy, care se defăşoară de trei ani. În 2013 mai multe posturi de transformare au fost pictate pe diverse teme. 

Un post de transformare din parcul Titan a devenit o uriaşă carte de colorat pentru copii. Pe Splaiul Independenţei, tot pe un post de transformare, artistul Allan Dalla a realizat un desen anamorphic. Lucrarea, privită dintr-un anumit punct, dezvăluie unul dintre personajele deja cunoscute ale artistului.

Un post de transformare aflat în complexul Delfinariului din Constanţa găzduieşte imaginile a şase specii de plante, păsări şi mamifere pe cale de dispariţie sau ameninţate din zona Dobrogei şi a Mării Negre. Un nou stil artistic a fost pus în practică pe postul de transformare din Parcul Carol, unde sute de baloane pline de vopsea au fost lansate de zeci de tineri, ce au realizat o pictură asemănătoare cu cele ale americanului Jackson Pollock.  Proiectul City of Energy a debutat în 2011.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/istoria-electricitatii-pe-peretii-unui-post-de-transformare-11402468
11402468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.