Isărescu: ROBOR este un produs al pieţei şi a ajuns problema BNR

Postat la 31 octombrie 2018 39 afişări

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a explicat, miercuri, de ce indicii ROBOR nu sunt stabiliţi de instituţie, deşi aceasta îi publică, în fiecare zi lucrătoare, la ora 11:00.

Isărescu: ROBOR este un produs al pieţei şi a ajuns problema BNR

„Mă voi opri pe chestiunile de colaborare între Banca Naţională şi industrie. Colaborarea aş discuta-o - colaborarea dintre noi este legată chiar de compliance (n.red. – respectarea legislaţiei) - pe această nouă vedetă care domină de un an de zile, se împlineşte cam un an, de când domină o parte din dezbaterea publică. În orice caz, media văd că este fascinată de ROBOR. Atunci când a apărut, am răsuflat uşurat: «În sfârşit, scăpăm de obsesia cursului». După un an, văd că de la curs s-a ajuns la ROBOR. De dimineaţă până seara, creşte – scade ROBOR-ul”, a afirmat Mugur Isărescu, în cadrul celei de-a patra ediţii a „Banking Compliance Summit 2018”, organizată de Institutul Bancar Român (IBR).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.