Iranul va ajuta Rusia să construiască drone pentru războiul din Ucraina - presă

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 noiembrie 2022 47 afişări

Iranul va ajuta Rusia să construiască drone pentru războiul din Ucraina - presă

Rusia a ajuns la un acord cu Iranul pentru a începe să fabrice sute de avioane fără pilot la bordul cărora să fie instalate arme, pe teritoriul rusesc, a relatat The Washington Post, citând informaţii văzute de agenţiile de securitate americane şi de alte agenţii occidentale.

Publicaţia a precizat, conform Reuters, că oficialii ruşi şi iranieni au finalizat acordul în timpul unei întâlniri în Iran la începutul lunii noiembrie.

Rusia şi Iranul se mişcă rapid pentru a transfera proiecte şi componente cheie care ar putea permite începerea producţiei în câteva luni, au declarat trei oficiali familiarizaţi cu această chestiune, potrivit ziarului.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
iran,
colaborare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.