Iohannis: Sunt foarte impresionat de drumul pe care-l fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti

Autor: Catalina Mihai Postat la 12 iulie 2015 188 afişări

Klaus Iohannis s-a arătat foarte impresionat de drumul pe care-l fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti, exprimându-şi convingerea că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi în Uniune şi în comuniune. Preşedintele regretă că nu e în ţară pentru a-i primi la Cotroceni.

"Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti. Din păcate, nu voi fi în ţară şi nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiţi convinşi că mi-ar fi făcut o reală plăcere", a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la cei circa 1.000 de tineri care au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface "Marşul lui Ştefan cel Mare"

"Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forţa unei generaţii care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinaţie comună. Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem şi oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci şi în comuniune. Vă mulţumesc pentru efortul vostru!", a mai scris şeful statului.

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au trecut Prutul, sâmbătă, pe podul feroviar de la Ungheni, refăcând simbolic "Podurile de Flori" şi fiind aşteptaţi cu flori şi colaci de români din mai multe judeţe ale ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii - aproximativ o mie - au ajuns, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei cu România de la Ungheni, după ce au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface "Marşul lui Ştefan cel Mare".

Mai multe organizaţii care sprijină Unirea au pus la dispoziţia ieşenilor care au dorit să participe la refacerea simbolică a "Podurilor de Flori" transport gratuit până la punctul de trecere a frontierei şi înapoi.

Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judeţe ale ţării, precum Botoşani, Vaslui, Iaşi, dar şi Alba şi Harghita, care i-au întâmpinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori şi colaci.

Aceştia au scandat pentru Unire şi pentru desfiinţarea "hotarului de la Prut", manifestările continuând până după-amiază cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scenă improvizată.

Tinerii care au trecut graniţa au plecat, duminică dimineaţă, spre Bucureşti, unde îşi propun să meargă, împreună cu românii care susţin cauza unirii României cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere preşedintelui României sporirea eforturilor pentru reîntregirea naţională.

Prima întâlnire din Bucureşti este programată pentru ora 14:00, în Piaţa Universităţii, însă organizatorii marşului îi îndeamnă pe români să îi aştepte pe basarabeni în toate gările din drumul spre Bucureşti. Trenul a plecat din Iaşi, duminică, la ora 6:00.

"Aceşti tineri poartă în suflete flacăra dorinţei de Unire şi au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni", a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012, unul dintre ONG-urile care au organizat acest eveniment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
TINERI,
CHIŞINĂU
/actualitate/iohannis-sunt-foarte-impresionat-de-drumul-pe-care-l-fac-tinerii-de-la-chisinau-la-bucuresti-14579334
14579334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.