Iohannis: În România trebuie făcută o educaţie antreprenorială reală

Postat la 08 noiembrie 2019 40 afişări

Iohannis: În România trebuie făcută o educaţie antreprenorială reală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România este nevoie de o educaţie antreprenorială reală. Şeful statului a explicat că în şcoli materia educaţiei antreprenoriale este predată de oameni care nu au legătură cu domeniul respectiv.

"Trebuie făcută o educaţie antreprenorială reală. Reală! Atenţie! Toată lumea are impresia că daca trimitem în şcoală pe unii care predau o materie care se numeşte educaţie antreprenorială am rezolvat problema. Nu-i chiar aşa! Nu poţi să trimiţi la şcoală să predea oamenii ceva ce, de fapt, nu se pricep să facă. Ştiţi foarte bine că am avut – generaţia noastră, precum domnul prim-ministru şi cum mine – am avut profesorii de economie politică şi socialism. Oameni de multe ori respectabili dar care nu au absolut, dar absolut nicio treabă cu educaţia antreprenorială – găsindu-i în şcoală li se dă educaţia antreprenorială. Nu putem să ne ascundem la infinit după deget", a declarat Klaus Iohannis în cadrul evenimentului "Topul naţional al firmelor private din România".

Acesta a afirmat că o societate democratică matură nu poate fi construită folosind metode din 1967.

"Aud foarte des, fiindcă îmi place să merg la astfel de întâlniri, că ne aflăm într-o tranziţie dintr-un capitalism clasic într-o societate a cunoaşterii, cum aud foarte des pe unii care comentează politica că noi am scăpat de mult de comunism şi ne îndreptăm spre o societate matură. Vă spun drept că şi într-una şi într-alta suntem cam departe de obiectiv şi în consecinţă cred că trebuie să mergem şi să eliminăm rădăcina răului. Nu putem să construim o societate democratică matură folosind metode şi structuri din ‘67, este clar, cum nu putem să trecem într-o etapă de piaţă matură, cu firme multe care se bazează pe inteligenţă artificială, pe cunoaştere la modul general, până când nu avem o bază serioasă. În Romania avem mult, mult prea puţini antreprenori, avem mult prea puţine firme şi mult prea puţin respect pentru economia reală şi toate aceste lucruri trebuie abordate frontal", a spus Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a declarat că trebuie încurajaţi oamenii care fac performanţă şi nu cei care rămân datori ani de zile la stat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
romania,
klaus iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.