Iohannis, despre eventuala rotativă la Cotroceni: poziţia de preşedinte nu se ia la masa verde

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 februarie 2024 31 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat zvonurile privind o eventuală înţelegere între partidele de guvernare pentru susţinerea în comun a unor candidaţi în următoarele două cicluri electorale pentru Palatul Cotroceni. Nu cred că poziţia de preşedinte se ia la masa verde, a spus Iohannis.

Iohannis, despre eventuala rotativă la Cotroceni: poziţia de preşedinte nu se ia la masa verde

Preşedintele Iohannis a dezvăluit că în principiu este de acord cu comasarea unor alegeri. Şeful statului a cerut ca decizia să se ia foarte repede.

„Discuţia este legitimă pentru că patru rânduri de alegeri e foarte, foarte greu de gestionat. Ar fi o soluţie să fie comasate, cum va gestiona coaliţia aceste chestiuni, vom vedea. Nu e treaba preşedintelui să se implice în negocierile coaliţiei de guvernare, dar trebuie să se ia o decizie foarte repede”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a comentat şi zvonurile privind o eventuală negociere între PSD şi PNL pentru realizarea unei rotative de câte cinci ani la Palatul Cotroceni.

„Eu cred că poziţa de preşedinte nu se ia la masa verde”, a transmis Iohannis.

Presedintele Romaniei a făcut declaraţiile joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
rotativă,
cotroceni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.