Iohannis anunţă găsirea unei soluţii în privinţa exporturilor de cereale din Ucraina în România

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 septembrie 2023 11 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că au fost găsite soluţii pentru a gestiona exportul de produse agricole din Ucraina în România. Declaraţia a fost făcută după întâlnirea cu Volodîmîr Zelenski, Ursula von der Leyen şi Mariya Gabriel.

Iohannis anunţă găsirea unei soluţii în privinţa exporturilor de cereale din Ucraina în România

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi viceprim-ministrul Republicii Bulgaria, Mariya Gabriel, la New York.

„Am discutat în esenţă chestiunile legate de tranzitul produselor agricole din Ucraina înspre pieţele lumii şi felul în care se poate gestiona o problemă care a apărut acum câteva luni de zile şi anume exportul acestor produse în statele prin care s-ar face tranzit, adică vânzarea acestor produse în România, în Bulgaria şi aşa mai departe”, a spus şeful statului.

Acesta a anunţat că România a găsit soluţii.

„Noi am găsit soluţii, şi vreau să subliniez acest lucru, am găsit soluţii atât pentru tranzitul produselor agriocole din Ucraina spre pieţele mondiale, cât şi pentru a gestiona exportul acestor produse spre România. Am găsit deschidere în partea ucraineană, Guvernul României s-a implicat foarte bine şi s-au negociat condiţionalităţi, Comisia a venit cu soluţii suplimentare. În esenţă este vorba de un sistem de autorizare a acestor exporturi, care autorizare trebuie să fie agreată şi de o parte, şi de cealaltă, în acest fel putând să controlăm foarte bine fenomenul şi să nu afectăm fermierii din România, care sigur au nemulţumiri legate de aceste produse”, a explicat Iohannis.

El nu a vrut să comenteze abordările altor state în privinţa exporturilor de cereale din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
cereale,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.