Investiţie de peste 27 mil. euro pentru dezvoltarea şi dotarea unui campus destinat învăţământului dual la Constanţa

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 02 noiembrie 2023 74 afişări

Investiţie de peste 27 mil. euro pentru dezvoltarea şi dotarea unui campus destinat învăţământului dual la Constanţa

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), alături de alţi peste 40 de parteneri (12 unităţi de învăţământ, 6 unităţi administrativ-teritoriale, 20 de operatori economici) au accesat un proiect european de 27,1 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dezvoltarea şi dotarea unui campus profesional integrat pentru învăţământul dual preuniversitar şi universitar.

Campusul profesional integrat ’’Ovidius Engineering Hub’’ va fi amplasat pe terenul aflat în proprietatea UOC şi va avea o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. Proiectul presupune construirea unor spaţii noi dedicate învăţământului tehnic, cărora li se adaugă spaţii de cazare şi cantină pentru elevi şi studenţi.

’’Aceasta este cea mai mare investiţie în infrastructura educaţională constănţeană a ultimilor ani. Am convingerea că <Ovidius Engineering Hub> va avea un impact puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a Regiunii Sud-Est’’, a declara conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Constanta,
educatie,
invatamant,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.