Inundaţii uriaşe într-o ţara europeană. Echipele de intervenţie susţin că sunt de proporţii „biblice”

Postat la 04 august 2023 81 afişări

Inundaţii uriaşe într-o ţara europeană. Echipele de intervenţie susţin că sunt de proporţii „biblice”

Ploile torenţiale descrise de echipele de intervenţie ca fiind de proporţii „biblice" au lovit vineri nordul şi vestul Sloveniei, perturbând traficul şi provocând pene de curent. Elicopterele au evacuat oamenii din zonele afectate.

Agenţia de Mediu din Slovenia a emis o avertizare roşie privind inundaţiile pe scară largă. Meteorologii spun că ploile abundente, care se vor extinde în Croaţia şi Bosnia, nu se vor opri în următoarele 24 de ore.

Salvatorii s-au străduit să ajungă în zonele inundate şi au rugat populaţia să aducă bărci de cauciuc în locurile unde drumurile au fost închise.

Elicopterele au evacuat persoanele blocate în casele lor din oraşul Skofja Loka, unde maşinile au fost luate de torenţi.

„Nu am mai văzut astfel de inundaţii, nu au mai fost, nu doar în ultimii 500 de ani, ci în ultimii 1.000 de ani", a declarat Roman Kocilija, şeful salvatorilor din satul Most pri Komendi, potrivit Reuters.

El a mai spus că nivelul apei este de aproximativ doi metri. Aproape toate drumurile regionale din nordul ţării au fost închise, precum şi unele linii de cale ferată. Aproximativ 16.000 de gospodării au rămas fără electricitate.

Armata este pregătită să intervină în zonele calamitate, a declarat ministrul Apărării, Marjan Sarec.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interventie,
inundatii,
echipe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.