Interviu cu tânărul avocat George Berche: „Munca, singura cale spre succes”

Postat la 18 august 2017 356 afişări

Acesta este crezul tânărului avocat George Berche care, deşi a intrat în profesie la un an după absolvirea facultăţii, a avut mai multe succese imediate.

Interviu cu tânărul avocat George Berche: „Munca, singura cale spre succes”

Vorbeşte-ne despre tine, despre parcursul tău professional.

Avocat George Berche: Am absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii din Oradea în anul 2015, iar în anul 2016 am absolvit programul de masterat din cadrul aceleiaşi facultăţi, specializarea „Drept civil şi procedură civilă”. Am promovat examenul de admitere în barou în anul 2016, şi în acelaşi an am devenit avocat colaborator în cadrul societăţii Doseanu&Asociaţii.

Am avut o ascensiune „fabuloasă”, de la un contract pe 3 luni pentru perioadă de probă la un contract pe perioadă nedeterminată în cadrul celei mai mari societăţi de avocatură din Oradea. În decurs de câţiva ani o să vă pot spune lucruri mai interesante despre parcursul meu profesional.

Ce te-a atras la profesia de avocat?

G.B.: Sincer, până să încep să profesez nu eram atât de sigur că o să-mi placă. Ştiam că avocatura în România nu este aceeaşi cu ceea ce vedeam în filme. Am început să fiu atras de această profesie după ce am început să o practic. Aproape zilnic ne lovim de situaţii noi, care nu sunt reglementate expres în lege, dar la care trebuie să găsim rezolvare, pentru că şi acest lucru face parte din rolul unui avocat. Niciodată nu apuci să te plictiseşti. Nu ai cum.

Un alt lucru important care m-a făcut să-mi placă profesia de avocat este colectivul în care am început să lucrez. Este esenţial, pentru o bună formare profesională, să ai colegi pe care să-i „stresezi” cu tot felul de întrebări (banale, de multe ori), pe care să-i pui să-ţi verifice „capodoperele” pe care le redactezi, pentru a găsi ei eventuale scăpări sau greşeli în locul judecătorului, ori colegi care se opresc din lucru pentru a discuta cu tine despre presupusa „revelaţie” pe care tu o ai într-un dosar şi să te ajute cu alte argumente să o susţii ori să râdă bine de tine şi să-ţi spună să revii la realitate.

Cititi mai multe pe www.bihon.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.