ING Asigurări de Viaţă lansează un nou modul al Planului Financiar Personal

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 iulie 2014 167 afişări

ING Asigurări de Viaţă lansează un nou modul al Planului Financiar Personal

Modulul aniversar al Planului Financiar Personal lansat de ING Asigurări de Viaţă completează un instrument unic pe piaţa de asigurări de viaţă din România. Concret, după ce în 2011 a fost lansat Planul Financiar Personal pentru analiza nevoilor prospecţilor, aplicaţia extinde acum beneficiile privind informarea transparentă şi clară a clienţilor pe întreg parcursul relaţiei cu aceştia.

Planul Financiar Personal aniversar oferă suport suplimentar consultanţilor ING Asigurări de Viaţă pe parcursul discuţiei aniversare cu clienţii, astfel încât să le poată pune la dispoziţie acestora informaţiile de care au nevoie. Din analizele continue privind experienţa clienţilor, s-a observat că nivelul maxim de satisfacţie în contextul întâlnirii aniversare se înregistrează atunci când sunt aduse în discuţie atât beneficiile şi evoluţia contractului de asigurare, cât şi o actualizare a nevoilor financiare prezente şi planurile de viitor.

Noutatea adusă de Planul Financiar Personal aniversar constă în prezentarea structurată, grafică si intuitivă a tuturor acestor informaţii. Aplicaţia oferă în primul rând o reprezentare vizuală a evoluţiei contractului până la momentul întâlnirii.

Apoi sunt analizate acoperirile actuale pe care le oferă contractul de asigurare şi modul în care deciziile luate la momentul contractării sau post-vânzare au influenţat gradul de acoperire a riscurilor. Clienţii beneficiază de o nouă analiză a nevoilor financiare esenţiale (protecţie financiară în caz de deces, invaliditate şi probleme medicale, asigurarea viitorului copiilor sau a unor venituri suplimentare la pensie şi alte planuri), fiind calculate decalajele financiare apărute între situaţia financiară actuală şi situaţia dorită de client.

Ulterior întâlnirii, fiecare client care a pus la dispozitie adresa de e-mail, va primi în format electronic un rezumat al situaţiei sale financiare. 

“Dezvoltarea modulului aniversar al Planului Financiar Personal vine să completeze numeroase alte asemenea iniţiative realizate în ultimul an – al 17-lea an de prezenţă pe piaţa din România – prin lansarea de produse personalizate pentru nevoi specifice, precum UNA de la ING sau NEXT, şi de servicii adaptate noilor tendinţe în materie de tehnologie în cadrul portalului MyING”, a declarat Marius Popescu, director general ING Asigurări de Viaţă. Primele rezultate ale utilizării Planului Financiar Personal aniversar în relaţie cu clienţii sunt deja vizibile, acesta fiind implementat în cadrul unui proiect pilot în două agenţii ING Asigurări de Viaţă. Astfel, nivelul de satisfacţie personală măsurat în cazul clienţilor care au beneficiat de noul proces aniversar a fost dublu (peste 50% vs 27%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-asigurari-de-viata-lanseaza-un-nou-modul-al-planului-financiar-personal-12935684
12935684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.