Încrederea investitorilor în economia germană a scăzut în aprilie după 5 luni, contrar estimărilor

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 21 aprilie 2015 49 afişări

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut în aprilie pentru prima dată în ultimele şase luni, contrar aşteptărilor analiştilor, indicând că situaţia incertă a Greciei afectează şi cea mai importantă economie europeană.

Indicele Centrului European de Cercetare Economică ZEW care măsoară aşteptările investitorilor şi analiştilor a scăzut de la 54,8 puncte în martie la 53,3 puncte în aprilie, în condiţiile în care economiştii au anticipat că indicatorul va creşte la 55,3 puncte, relatează Bloomberg.

Calcularea acestui indice are ca scop estimarea evoluţiei economiei germane în următoarele şase luni.

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a anunţat luni că datele economice arată o încetinire a ritmului de creştere a celei mai mari economii din Europa faţă de finalul anului trecut.

Volumul comenzile înregistrate de fabricile din Germania a scăzut în primele două luni din 2015, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilitatea intrării Greciei în incapacitate de plată a datoriilor către creditorii internaţionali.

"Actuala situaţie slabă a economiei mondiale înrăutăţeşte perspectivele exporturilor şi reduce nivelul până la care ar putea să crească economia Germaniei", a declarat Clemens Fuest, preşedintele ZEW.

Pe de altă parte, Fuest a precizat că cea mai importantă economie din Europa este "întro formă bună", datorită stabilităţii pieţei muncii şi a creşterii consumului.

Potrivit etimărilor economiştilor Bloomberg, economia germană a avansat cu 0,5% în primul trimestru şi va continua să crească în acest ritm până la finalul anului.

Economia Germaniei beneficiază de pe urma programului de achiziţii de obligaţiuni al Băncii Centrale Europene, lansat în luna martie, randamentele obligaţiunilor germane cu maturitate în 2024 coborând sub zero.

Obligaţiunile pe zece ani ale Greciei au urcat cu 26 de puncte de bază marţi, la 13,32%, marcând cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, în timp ce obligaţiunile pe doi ani au crescut la nivelul record de 28,5%, potrivit MarketWatch.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ZEW,
/actualitate/increderea-investitorilor-in-economia-germana-a-scazut-in-aprilie-dupa-5-luni-contrar-estimarilor-14133346
14133346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.