Încă o zi fără niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 din România

Autor: Laura Buciu Postat la 07 octombrie 2021 31 afişări

Încă o zi fără niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 din România

Nu mai există niciun pat liber la ATI în spitalele din ţară, anunţă, joi, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. La nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI, destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19 şi toate sunt ocupate.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

Potrivit GCS, aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

În România, 1.556 de paturi ATI sunt ocupate.

Atât la nivel naţional, cât şi în municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pat,
coronavirus,
romania,
pacienti,
national,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.