Încă o ţară declară stare de urgenţă din cauza unei furtuni tropicale

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 octombrie 2023 27 afişări

Încă o ţară declară stare de urgenţă din cauza unei furtuni tropicale

Preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a declarat stare de urgenţă din cauza furtunii tropicale Pilar, despre care Centrul Naţional al Uraganelor (NHC) din SUA spune că va provoca ploi torenţiale şi inundaţii în următoarele 48 de ore, potrivit Reuters.

Autorităţile au emis o alertă „roşie", cea mai mare din El Salvador, şi au suspendat cursurile din şcoli. Decretul privind starea de urgenţă va permite guvernului să direcţioneze fonduri pentru a gestiona situaţia. Unele inundaţii au apărut deja pe coasta centrală şi în estul ţării.

Se aşteaptă ca Pilar să ajungă în apropierea coastei El Salvadorului în noaptea de marţi spre miercuri sau la începutul zilei de miercuri, au anunţat specialiştii. În prezent, furtuna are rafale de până la 65 km/h, dar se estimează că până va ajunge pe uscat va avea puterea unui uragan.

Oraşul mexican Acapulco, situat pe coasta Pacificului, a fost lovit săptămâna trecută de uraganul Otis. Furtuna violentă a omorât 48 de oameni şi a produs numeroase distrugeri.

De asemenea, Honduras a emis o alertă de furtună tropicală pentru coasta sa din Pacific, potrivit NHC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
el salvador,
furtună,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.