În ziua în care peste 150.000 de profesori sunt în grevă - Senatul votează legile Educaţiei

Postat la 22 mai 2023 95 afişări

În ziua în care peste 150.000 de profesori sunt în grevă - Senatul votează legile Educaţiei

Senatul va vota, în şedinţa de plen de luni, legile Educaţiei, anunţă Alina Gorghiu. „ devine astăzi realitate”, spune preşedintele interimar al Senatului.

„Cred că cel mai important, de departe, proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul legilor educaţiei. <România Educată> devine astăzi realitate, sunt convinsă, prin votul coaliţiei aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizaţi. Le mulţumesc celor din comisia de educaţie pentru efortul de peste o săptămână”, anunţă Alina Gorghiu.

Ea precizează că peste 500 de amendamente au fost depuse şi în Senat.

„Sunt mulţumită că astăzi reuşim să supunem votului plenului proiectul cel mai mare de consultare naţională din ultimele trei decenii. Vorbim de nişte legi care oferă răspunsuri şi un cadrul adecvat nevoilor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Sunt oameni care au nevoie de aceste schimbări.

Este o reformă asumată de PNL, asumată de România, pentru că această reformă se află în PNRR şi este o reformă care are ca obiective urmărite accesul neîngrădit la educaţie, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar care în ultimii ani a devenit o problemă în România, învăţământul dual şi adaptarea la piaţa muncii, îmbunătăţirea managementului educaţional, realizarea unei reforme cât mai incluzive şi mai curpinzătoare”, încheie Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analisti,
cauze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.