În umbra lui Erdogan, un miliardar turc prosperă din comerţul cu aur

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 02 iulie 2023 48 afişări

Ahmet Ahlatci şi-a înfiinţat firma în urmă cu patru decenii ca atelier de bijuterii. Acesta a crescut şi s-a diversificat devenind unul dintre cele mai mari conglomerate de afaceri ale Turciei, Ahlatci Holding, scrie Bloomberg.

În umbra lui Erdogan, un miliardar turc prosperă din comerţul cu aur

Ahmet Ahlatci şi-a înfiinţat firma în urmă cu patru decenii ca atelier de bijuterii. Acesta a crescut şi s-a diversificat devenind unul dintre cele mai mari conglomerate de afaceri ale Turciei, Ahlatci Holding, scrie Bloomberg. Grupul are 43 de ramificaţii, inclusiv în energie şi finanţe. Puterea lui Ahlatci stă în aur, care a devenit tot mai căutat după ce inflaţia a explodat, iar lira turcească s-a prăbuşit sub efectul măsurilor neortodoxe de creştere economică ale preşedintelui Recep Erdogan. Holdingul include o fabrică de rafinare a aurului, iar deviza lui este „Încrederea valorează mai mult decât aurul“. Ahlatci Holding este în prezent cel mai mare producător şi exportator de bijuterii, pentru toate bugetele, al Turciei. Articole precum lanţuri din aur masiv sunt populare în special în ţări precum India şi China. Inflaţia face aurul şi mai atrăgător, iar inflaţia din Turcia s-a situat anul trecut la 72%, la un moment dat depăşind 100% în Istanbul. Pe măsură ce Erdogan şi-a întărit controlul în economia şi politica ţării, Ahlatci a devenit unul dintre cei mai bogaţi turci. Industria turcă a aurului valorează 8 miliarde de dolari şi produce 3% din exporturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
erdogan,
comert,
miliardar,
turcia,
bijuterii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.