IGSU: 18 judeţe afectate de furtuni. Doi oameni, surprinşi de prăbuşirea unor copaci

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 iulie 2023 89 afişări

Pompierii au intervenit joi în 103 localităţi din 18 judeţe pentru înlăturarea efectelor furtunilor. Doi oameni au fost surprinşi de copaci prăbuşiţi, a informat IGSU.

IGSU: 18 judeţe afectate de furtuni. Doi oameni, surprinşi de prăbuşirea unor copaci

În cursul zilei de joi, pompierii militari au intervenit în 103 localităţi din 18 judeţe (Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Suceava şi Timiş) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

Astfel, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din două case, precum şi pentru îndepărtatrea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi a 200 copaci, 18 stâlpi căzuţi pe carosabil, în urma cărora 31 autoturisme, 4 case şi 2 anexe au fost avariate.

Două situaţii în care a fost nevoie de intervenţia promptă a echipajelor operative au avut loc în localităţile Valea Drăganului din judeţul Cluj şi Sireţel din judeţul Iaşi, unde două victime au fost surprinse de prăbuşirea unor copaci. Angajaţii IGSU au evaluat victimele la locul evenimentelor, ulterior acestea fiind transportate la spital.

De asemenea, echipajele de intervenţie din întreaga ţară au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 1.442 de cazuri, stingerea a 103 incendii, precum şi în 3 situaţii pentru extragerea pesoanelor din autoturismele avariate. În urma intrevenţiei prompte a salvatorilor, 23 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.

În ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au transmis 27 mesaje privind prezenţa urşilor şi 45 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furtuni,
copaci,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.