Ideea anului! Un român din Londra va ajuta, concret, români să se stabilească acolo. Vezi ce le oferă:

Postat la 27 iunie 2017 6025 afişări

Un român din Marea Britanie a decis să ajute, concret, câte un român pe lună pentru a se stabili la Londra. „In urma cu 3 ani, abia ajunsesem – si am fost ajutat. A contat enorm”

Ideea anului! Un român din Londra va ajuta, concret, români să se stabilească acolo. Vezi ce le oferă:

Pe Facebook, Cezar Covataru a scris: „Cu incepere de la 1/07/2017, pun in aplicare o initiativa personala pentru a acorda un sprijin efectiv cuiva care are cu adevarat nevoie, pentru inceperea unei noi vieti in Londra. In fiecare luna imi voi oferi ajutorul cate unei persoane. Sper ca in viitor sa reusesc sa fac acest lucru saptamanal. Fiind sofer de taxi in Londra, am destula flexibilitate si independenta de miscare. Pe scurt, ajutorul va consta in:

– transport de la aeroport (sau autocar) in Londra;

– sprijin pt gasirea de variante de cazare;

– programare pt obtinerea NINo (national insurance number, cam ca un cnp romanesc) – necesar pt angajare, cont bancar, servicii medicale;

– sprijin pt gasire de lucru;

– sprijin pt invatare / perfectionare limba engleza;

– indrumari pt necesitatile de cumparaturi, transport, telefon, internet;

… precum si orice alte detalii sunt necesare unei persoane nou – venita in Londra.

Toate acestea, in mod absolut gratuit. Alta luna, alta persoana.

Sper ca peste un an sa ma pot mandri cu un palmares de 12 persoane care sa-si fi gasit o viata mai buna aici la Londra. Si de ce nu, 12 prieteni buni.

In urma cu 3 ani, abia ajunsesem – si am fost ajutat. A contat enorm. Acum, consider ca e momentul sa incep sa ajut si eu. Nu voi putea sa ajut cu bani, nu sunt bogat. Insa exista multe alte forme de a ajuta un om sa ajunga sa isi castige banii lui. Aceasta initiativa este un preambul la ceea ce va fi activitatea fundatiei The Romanian Trust, aflata in pregatire.

Daca traiesti in Romania si iti doresti sa emigrezi in Anglia (cat se mai poate); dar esti lipsit(a) de mijloace sau ti-e teama de necunoscut – desi stii despre tine ca ai capacitatea de a munci cu daruire si seriozitate – sunt sanse sa gasesti aici o companie careia sa-i placa de tine, sa faci aceeasi munca pe care o cunosti bine – dar pe bani mai buni. Pregateste-ti CV-ul, il astept pe adresa de e-mail cezar.covataru@yahoo.co.uk . P

lus o descriere cat mai cuprinzatoare a situatiei si a motivelor tale. Voi pastra confidentiale datele tale. In ultima saptamana a fiecarei luni, voi alege dintre mesajele primite persoana pe care o voi ajuta in luna ce urmeaza.

Nu o sa fie costuri ascunse, e gratis. Nu voi avea pretentii la comisioane din banii pe care ii vei castiga. Un “multumesc” va fi de ajuns. Si poate, dupa o vreme, imi vei urma exemplul si vei incepe sa ajuti la randul tau pe alti oameni cu care soarta nu a fost blanda.

Nu incurajez cersetoria. Nu-mi cere bani cu imprumut. Daca iti pot da si te salveaza de la ceva, iti dau si nu ma astept sa mi-i restitui vreodata.

Cam asta e”.

Am lucrat in tara, mai intai in proiectare industriala si arhitectura, apoi reporter / cameraman pt TVR-Iasi, pictor, designer de amenajari interioare si in final, director tehnic la Hidroplasto si Prosistem.

Esecul propriei mele firme Rosturi Dilatatie srl, declansat de criza creata de blocarea tuturor proiectelor de infrastructura de catre guvernul Ponta in 2012 (dupa 4 ani de succes, in care am proiectat, executat si montat rosturi de filatatie pt mai mult de 30 de poduri rutiere din tara) m-au determinat sa iau calea strainatatii.

Nu a contat ca produsele mele au pretul doar la un sfert din cele similare de import ( importatorii au bani de “comisioane”, eu n-am avut…).

Desigur, in Marea Britanie nu ye pune nimeni din prima director tehnic. Asa ca am inceput ca montator de tamplarie termopan. Jobul actual, de sofer, e o treapta. In strainatate ai o multime de scari pe care poti urca.

Cu rabdare si munca, fara pile.

Imi place Londra, o vizitez de la volanul noii mele masini pe care o achit din activitatea de taximetrie pentru aeroporturi si Uber. Am pe mana vieti omenesti, oameni care trebuie sa ajunga in perfecta siguranta la destinatie. Ma ajuta sa-mi perfectionez engleza (am invatat doar franceza/rusa in scoala).

In paralel, imi pregatesc firma omonima Expansion Joints Ltd aici. Trepte…”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.