Câte miliarde de euro ar pierde mediul de afaceri în urma crizei politice

Postat la 27 iunie 2017 94 afişări

Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri, conturat de creşterea costurilor cu împrumuturile externe, scumpirea importurilor şi întârzierea absorbţiei de fonduri europene, se ridică la peste două miliarde de euro, potrivit estimării Consiliului Naţional al IMM (CNIPMMR).

Câte miliarde de euro ar pierde mediul de afaceri în urma crizei politice

„Importurile din primele trei luni ale acestui an au însumat 20,8 miliarde de euro, iar dacă avem în vedere deprecierea monedei de la 4,55 la 4,59 lei/euro ajungem la concluzia că numai la acest capitol se pierd 20 de milioane de euro. În plus, suntem la jumătatea anului şi România nu a absorbit aproape nimic din cele 4,6 miliarde de euro. Foarte probabil, la sfârşitul anului vom avea 80% neabsorbiţi”, a declarat Florin Jianu, lider al CNIPMMR şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.