Huawei Enterprise lansează programul HAINA şi competiţia Huawei ICT

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 noiembrie 2018 205 afişări

Huawei Enterprise a inceput în luna noiembrie programul HAINA - Huawei Authorized Information and Network Academy - ce oferă studenţilor români ocazia de a obţine, în mod gratuit, competenţe şi certificări aliniate la standardele internaţionale în domeniile de reţelistică şi Cloud, prin intermediul unei platforme de cursuri online.

Huawei Enterprise lansează programul HAINA şi competiţia Huawei ICT

Mai mult, studenţii ce obţin certificări prin acest program vor avea ocazia să se înscrie şi la competiţia internaţională Huawei ICT Competition ce va avea finala naţională in Iaşi, în luna martie 2019, iar apoi, finala internaţională în Shanghai, in luna iunie 2019.

Lansarea oficială a programului şi a competiţiei Huawei ICT Competition a avut loc in data de 5 noiembrie, la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, alături de conducerea universitatii, peste 100 de studenţi, dar şi reprezentanţi ai administratiei locale şi din cadrul ministerului comunicatiilor si societatii informationale.

Echipamentele pentru primul laborator HAINA din România au fost oferite de compania Huawei către Facultate de Automatică şi Calculatoare din Iaşi în luna februarie a acestui an, iar un total de 21 de studenţi au parcurs deja modulele HCNA Storage şi HCNA R&S, pregătindu-se pentru certificare. Unul dintre obiectivele Huawei pentru acest program este acela de a oferi cel puţin 20 de certificări, anual, către studenţi.

Huawei ICT Competition este un proiect educaţional realizat pentru a motiva şi recompensa studenţii talentaţi in cadrul unei competiţii internaţionale care a ajuns, in ediţia 2017-2018 să găzduiască, la nivel global peste 40.000 studenţi, 800 instituţii superioare de invăţământ din 32 de ţări.

Această competiţie are loc pentru prima data în România, iar studenţii, sub coordonarea profesorilor de la 12 universităţi din 10 oraşe din ţară vor avea ocazia să îşi completeze studiile universitare cu noţiuni şi competenţe de ultimă oră şi să obţină certificări care să le valideze potenţialul intr-un mediu competitiv, aliniat la standardele internaţionale educaţionale.

Competiţia are 3 etape - cea de înregistrare a studenţilor şi învăţare, desfăşurată online, în perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019,  etapa de certificare online, in perioada ianuarie – februarie 2019, după care, în funcţie de scorurile obţinute, o parte dintre studenţi se vor califica pentru competiţia naţională, desfăşurată la Iaşi, in luna martie 2019. 

Câştigătorii finalei locale vor ajunge la competiţia internaţională din Shanghai, in luna iunie 2019, pentru a concura cu reprezentanţi din intreaga lume, viitorii profesionisti în domeniul IT&C.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
program,
competitie,
lansare,
studenti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.