Heroina si cocaina ar putea deveni legale. Sunteti de acord?

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 decembrie 2010 81 afişări

Fostul ministru britanic si actual secretar de stat Bob Ainsworth spune ca toate drogurile, inclusiv heroina si cocaina, ar trebui trecute in legalitate in efortul de a combate problemele insulei cauzate de abuzul de substante interzise, scrie The Independent.

Bob Ainsworth devine cel mai in varsta politician care propune o schimbare dramatica in strategia de a gestiona problema drogurilor din Marea Britanie. Oficialul sustine ca e mai bine pentru dependenti sa primeasca stupefiantele prin reteta decat sa se bazeze ca furnizori pe clanuri de criminalitate internationala. Mai ales ca astfel de clanuri castiga miliarde de lire sterline anual din traficul de droguri.

Potrivit The Huffington Post care citeaza declaratiile lui Ainsworth din The Independent, oficialul vede legalizarea drogurilor drept o reala solutie: "Trebuie sa luam masuri efective ca sa le furam dealerilor pietele pe care opereaza, iar singurul mod prin care putem reusi asta este sa aprovizionam dependentii direct de la doctor, prin prescriptie medicala. Nu ne putem permite sa fim timizi cand ne pregatim sa luam astfel de decizii".

Cititi mai multe despre posibila legalizare a drogurilor pe www.independent.co.uk si www.huffingtonpost.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
droguri,
heroina,
cocaina,
lege,
Bob Ainsworth
/actualitate/heroina-si-cocaina-ar-putea-deveni-legale-sunteti-de-acord-7822906
7822906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.