Guvernul aprobă achiziţionarea a 32 de avioane F16

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 iunie 2022 47 afişări

Guvernul aprobă achiziţionarea a 32 de avioane F16

Guvernul aprobă, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru achiziţionarea a 32 de avioaneF16 din Norvegia. „Este nevoie ca, în actualul context, să continuăm să acordăm atenţia cuvenită întăririi capacităţii de apărare şi de răspuns a armatei noastre”, spune Nicolae Ciucă.

„Vom aproba legea propusă de MApN privind achiziţia a 32 de avioane F16 de la guvernul norvegian”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că cele 32 de aparate de luptă sunt în stare operaţională.

„Este nevoie ca în actualul context să continuăm să acordăm atenţia cuvenită întăririi capacităţii de apărare şi de răspuns a armatei noastre. Cred că e important de subliniat că dincolo de achiziţia acestor aparate se dezvoltă şi capacitatea noastră noastră în domeniul industriei de apărare, pentru că facilităţile de mentenanţă şi modernizare se vor dezvolta şi consolida în România”, conchide premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
avioane,
f16

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.